PBAKL 2018

Feb28

Peraduan Bergambar bersama Poster PBAKL 2018

PBAKL ADMIN PBAKL 2018

 

Peraduan Bergambar & Menang RM5000!

(10 gambar terbaik x RM500)

 

Anda dijemput untuk menyertai peraduan bergambar bersama poster PBAKL 2018 di stesen LRT terpilih dan menang RM500 secara tunai!

 

Terma & syarat Peraduan Bergambar bersama poster PBAKL 2018.

 

1) Peraduan ini dibuka kepada semua warganegara Malaysia tanpa mengira had umur kecuali jawatankuasa dan petugas PBAKL 2018.

2) Tempoh penyertaan peraduan bermula 1 Mac 2018 sehingga 1 Mei 2018.

3) Anda dikehendaki bergambar bersama poster PBAKL 2018 di stesen LRT terpilih; Laluan Kelana Jaya: Stesen KLCC, Stesen Wangsa Maju, Stesen Bangsar, Stesen Ampang Park, dan Stesen Setiawangsa. Manakala laluan Ampang/Sri Petaling: Stesen PWTC, Stesen Masjid Jamek, dan Stesen Bandaraya.

4) Anda bebas bergambar secara swafoto, wefie atau bergambar bersama keseluruhan poster mengikut kreativiti masing-masing.

5) Muat naik gambar tersebut melalui akaun Instagram anda. Pastikan akaun Instagram anda UMUM (public) untuk membolehkan para penilai melihat gambar tersebut melalui hashtag.

6) Letakkan 3 hashtag berikut; #klibf.my #pbakl2018 #caringthroughreading dan TAG kami pada gambar tersebut.

7) Gambar yang dimuat naik perlulah menjaga sensitiviti, tiada unsur perkauman, politik serta perkara yang boleh mencetuskan ketidaksenangan mana-mana pihak dan menyalahi undang-undang yang dikuatkuasakan di Malaysia.

8) Gambar yang dimuat naik hendaklah ASLI tanpa sebarang unsur editing.

9) Pemenang akan dipilih berdasarkan gambar yang paling kreatif, wajah dan poster yang jelas dan caption yang menarik.

10) 10 gambar terbaik akan diumumkan pada 4 Mei 2018 di Facebook, Instagram dan Twitter Rasmi Pesta Buku Antarabangsa Kuala Lumpur.

11) Dengan menyertai peraduan ini, peserta dianggap BERSETUJU untuk mematuhi syarat-syarat dan terma peraduan. Pihak penganjur berhak untuk menukar syarat-syarat dan terma peraduan tanpa memberi notis kepada peserta.

12) Dengan menyertai peraduan ini juga, peserta MEMBERI KEBENARAN kepada pihak penganjur untuk menggunakan butir-butir peribadi seperti nama dan gambar pemenang sebagai bahan untuk tujuan pengiklanan, perdagangan dan/atau publisiti.

13) Keputusan pengadil adalah MUKTAMAD. Sebarang aduan atau pertikaian tidak akan dilayan.